Loading

KORIJANDULICA?

Bok!

Ako si zalutao/la na Korijandulicu, najprije ti želim izraziti dobrodošlicu.

Hvala što želiš biti dio ove avanture!

Korijandulica se rodila 2019. godine, teška svega jedne ideje i neobičnog imena. Još je malena i uči, i baš zato joj nemoj zamjeriti ako fotke nisu savršene i ako sve nije u škvadru! U tome jest čar, biti autentičan. Njezina misija je biti vješta pitalica, govoriti srcem, donositi radosne priče iz malih mjesta i s velikih vrhova; o planinama, ljudima, talentima i avanturama. Zato i nosi neobično ime (jesi li ikada čuo/la za nešto slično?). Zavirih prvo u rječnik tražeći naziv za “radost koju donosiš drugima“. Kad tamo, tek stranicu dalje od dišpeta, oko mi zapne za “korijanduli”, šareni papirići koji se bacaju po mladencima. Ma di ću bolje, i fešta i ljubav i radost! Tako sam odlučila da će blog nositi autentično, svojeglavo ime Korijandulica (kojem se često omakne greška pa bude KorijanDURICA što je – moram priznati – simpatično) i biti korijandulističan (radostan, zabavan), korijandulast (edukativan) i cijeli pravac ću nazvati korijandulizam, pa nek’ se brčka google s tim izmišljenim pojmovima!

Sad ozbiljno; na FB stranici i ovom blogu možeš čitati o izletima, planinarenju, intervjue s lokalcima, o zaboravljenim običajima, neobičnim talentiranim ljudima i još mnogo čemu. Pronaći će se ponekad i poezije, izmišljenih priča i tko zna čega.

Projekt #ovezemljeblago

Ovdje trebam tvoju pomoć! Pozivam te da mi se pridružiš u očuvanju autentičnosti nepoznatih mjesta, tradicije i kulturne baštine diljem Lijepe Naše.
Ako znaš osobe (svoju baku, djeda, susjeda ili nekog trećeg) iz manjih mjesta ili sela :
☑️čiji je životni put poseban, dosljedan i drugačiji
☑️koji imaju nesvakidašnju životnu priču, dogodovštinu, talent
☑️ili poznaju gotovo zaboravljene običaje
a voljni su to podijeliti, pretočiti u intervju, zapis ili reportažu – javi mi se u inbox ili na e-mail korijandulica@gmail.com

Što misliš o ovom? Voljela bih čuti povratnu informaciju, dobiti komentar ili kritiku. Također, otvorena sam za suradnju, makar popiti kavicu.

Hvala ti na podršci!