možeš li se sjetiti posljednjeg napisanog teksta, priče ili pjesme?

pisanje ne bi trebalo biti mučno i dosadno. sve što zamisliš ili te inspirira možeš pretočiti u zanimljive rečenice. ne slažem se da trebaš imati samo talent. naravno, on će puno olakšati proces, ali uz to je potrebno redovito pisati i usavršavati tehniku koja tebi odgovara.

znaš li kako to znam?

tijekom godina vježbam pisanje na različite načine: pohađam radionice pisanja, svakodnevno pišem u bilježnicu inspirirajući se događajima i ljudima oko sebe ili pišem dnevnik/blog. ponekad si zadam zadatke ili izazove kako bih izašla iz zone komfora. također, puno čitam.

ovdje s tobom dijelim besplatne materijale koji ti mogu uvijek biti pri ruci kada poželiš pisati. ne zaboravi uživati!

pišimo!

5 minuta na dan

ova vježba pomoći će ti da se zagriješ i opustiš za pisanje. postavi mjerač vremena i zaroni u brzinsku kreativnost. koristi predložene asocijacije, brainstormaj i napiši kratki tekst u svega 5 minuta! ovaj radni list možeš koristiti bezbroj puta.

danas pišem o...

ako ne znaš o čemu danas pisati, posluži se ovim popisom. ovdje ćeš pronaći 14 različitih tema za pisanje. svakako, radni list možeš pretvoriti u izazov i pisati svaki dan u sljedeća dva tjedna.

dvadeset izazova

u ovoj knjižici nalazi se 20 rečenica. na tebi je da odlučiš hoće li one biti samo inspiracija za pisanje, prva rečenica u priči ili naslov… na kraju ćeš imati zanimljiv set različitih bilješaka ili čak završenih priča, pjesama ili kratkih tekstova. izazivam te, piši!