svoje stvaralaštvo započela sam običnim blogom. iza mene je nekoliko godina pisanja o dogodovštinama, izletima, planinarenju ali i  živopisnih, osobnih priča. objavljeni tekstovi dio su mene i nikako ih ne želim odložiti u ladicu.
ostavljam ih ovdje, u nadi da ćeš ih čitajući, još jednom oživjeti.

vjerujem kako se neću tako lako odreći bloganja, pa će se ovdje naći i novih tekstova kroz koje ćeš me sigurno moći još bolje upoznati.

Priče oko nas: Goran Ugrin – Sinko, slušaj svoje srce

Kad se otarasiš velikih gradova, događanja, kulture i umjetnosti, kad ogoliš površinu i cijelu tu fascinaciju velikim zbivanjima, povratak u Sinj je drugačiji, ali životan. Kad uđeš u srž, život se svede na otkucaje srca u minuti. Nevjerojatno je kako vrijeme uzimamo zdravo za gotovo, kaže Goran.

nastavi čitati

Akcija ”Razmijenimo knjige: Neka se i dalje čita!”

Kao hrčak zajedno s djecom skupljate slikovnice, dječje knjige ili stripove i sve police su vam zauzete, a želite pročitati još uzbudljivih pustolovina, ili ne znate gdje biste s knjigama koje ste prerasli? – Vas tražim! Ako kod kuće imate knjige, slikovnice ili stripove koje ste pročitali i sada skupljaju

nastavi čitati

U SUSRET 307. ALKI: Namještač alke Josip Joko Runje

Na svaki znak trube, Josip Joko Runje, sklonit će se na lijevu stranu trkališta i svu pažnju, pa i da s neba kugle padaju, držat će na obruč koji Sinju znači sve – Alku. Do duše, pa i da padnu kugle ili da Joki dvaput zavežu traku preko očiju, on će uvijek znati u šta je alkar pogodio.

nastavi čitati

Neklasična priča o noćnom usponu na Troglav

Gotovo pola mjeseca držim Troglav duboko u grudima. Kao da nisam još dovoljno svjesna tog vikenda. Neš ti planinarenja. Neš ti uspona, kao da je nešto posebno, reći će većina (instant) planinara koji svakako neće razumjeti ovaj tekst. Takvi neka ga slobodno preskoče i tekstove o pravom planinarenju na Troglav nađu negdje drugdje. Ovdje ćeš pročitati o nekom drugom, životnom, Troglavu.

nastavi čitati

Svilaji za 100. rođendan: Boris Buljan

Ispred njega veliki smeđi rokovnik. Pažljivo vrti stranice i na svakoj se zadrži pogledom punim poštovanja. Tek kasnije, otkrit će mi zašto su toliko važni rukom ispisani retci. Nisam ni slutila kako ću se za čas vratiti gotovo sto godina u prošlost i planinariti kroz vrijeme s barba Borisom.

nastavi čitati

Ovako pamtim Božić: nostalgija i nove generacije

Potraga za božićnom pričom svodila se na lajkanje i srca, poruke podrške u traganju i svega nekoliko komenatara o potencijalnim sugovornicima kao i komentari kako je lijepo što netko želi nešto zapisati. Dio krivice je i na meni, čekala sam čudo o Božiću, ni ne sluteći kako priču već imam

nastavi čitati

Čitajmo: Tatjana Šavorić – Moja planina

Od Dubrovnika do Istre je 13 dionica staze. Predivna neukroćena priroda i naše bogatstvo bez premca Tatjana opisuje snažnim epitetima, ali ne veliča ih onako kako tekstovi o prirodi često znaju trpiti. S ogromnim ruksakom i još većim strahopoštovanjem prolazi Biokovo, Svilaju, Dinaru, Velebit, 1100 kilometara sve do cilja.

nastavi čitati