Tko sam?

Ili – Tko je Korijandulica?

Ja sam Melani Glavinić i bavim se pisanjem. Ako me pitaš otkad pišem, nemam klišej poput od malih nogu. Točno pamtim trenutak kad sam dobila plavu bilježnicu na kvadratiće u kojoj su nastajale moje prve priče. Godinama je pisanje za mene bilo samo hobi, ponekad volonterski zadatak i često ispušni ventil. U pisanju volim istraživati, igrati se neobičnim metaforama te ponekad biti sarkastična. U slobodno vrijeme volim jesen, proljetne kiše, žarke lakove za nokte i udobne gojzerice. Uživam u dugim šetnjama, neobveznim razgovorima na sasvim običnim mjestima te raditi intervjue s poznatim i manje poznatim osobama. Većinu vremena sam kreativna pa su mi bilježnice pune DIY ideja za darove, pokućne stvari, iznenađenja… i tekstova!

Korijandulica je nastala kao blog na kojem sam najprije pisala o izletima i planinarenju, malim mjestima i donosila priče ljudi koji su po nečemu drugačiji. Ime Korijandulica dobila je po staroj dalmatinskoj riječi za šarene papiriće koji se u znak veselja bacaju po mladencima, korijanduli. Tako se rodila Korijandulica – ona koja donosi radost i veselje.

Kreativna od jutra

Uglavnom maštam po noću i zato imam brdo bilješki. Koristim minimalno dva rokovnika istovremeno.

Zaljubljenica u lokalno

Želim biti primjer očuvanja autentičnosti manjih i nepoznatih mjesta, tradicije i kulturne baštine diljem Hrvatske.

Intervjuiranje je moja strast

Tragam za osobama čiji je životni put neobičan, koji posjeduju zanimljivu vještinu, poznaju zaboravljene običaje ili su doživjeli nešto posebno – a voljni su mi ispričati.

Opušta me planinarenje

Udobne gojzerice, fotoaparat i prepuštanje prirodi može početi. Poštujem planine i baš zato se tu osjećam slobodno.

U čemu trenutno uživam?

Upustila sam se u radionicu pisanja drame. Imam jednu ludu ideju.
Veseli me čitati recenzije i dojmove za moju prvu knjigu ”Skupljači priča”
Čitam domaće autore, posebno manje poznate. Zanimljiv mi je njihov način pisanja.

Novu godinu započela sam trčanjem. Odvažit ću se otići na nekoliko većih domaćih utrka.

Ispunjava me volontiranje.
Pohađam dodatne edukacije za grafički dizajn.

Ovo je moje putovanje

1

2019.

Rodila se Korijandulica!

Teška svega jedne ideje i neobičnog imena. Ma di će bolje: fešta, ljubav i radost. Odlučila sam da će biti korijandulističan, korijandulast i cijeli pravac ću nazvati korijandulizam!
 

2022.

Dobila sam pečat, sad službeno pišem!

Trebalo mi je ovih par godina da shvatim kako je Korijandulica (s)rasla oko mene. Izgradila me, ojačala, otvorila mi životne prozore da udahnem… i da osjetim tu moć; da se usuđujem živjeti pisanje. Bezbroj riječi kasnije, evo nas zajedno na jednom neobičnom početku. Put koji nas čeka bit će, u najmanju ruku, kaotičan a na to sam svim srcem pristala i veselim se.
 
7
2

2023.

Objavila sam prvu knjigu!

Prvog dana zime, u Sinju sam predstavila svoju prvu knjigu za djecu “Skupljači priča”, inspiriranu elementima prirodne i kulturne baštine Cetinskog kraja, krajolikom i ljudima koje sam upoznala.

 

2024.

Druga nagrada na 17. Festivalu Mali Marulić

Filipovu priču “Selo pod Perućom” iz svoje prve zbirke za djecu “Skupljači priča”, pretumbala sam do temelja i adaptirala je u dramski tekst “Karakondžula” koji je – dobio drugu nagradu na natječaju za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu na 17. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić, Gradskog kazališta lutaka u Splitu

111

… nastavit će se!