pozdravljam te iz svog malog skrovitog svijeta pisanja! ja sam Melani Glavinić, po struci sam magistra forenzike i bavim se komunikacijama. usudila sam se upustiti u bespuća pisane riječi i zaigrati se stvaralaštvom. ako me pitaš otkad pišem, nemam klišej poput od malih nogu. točno se sjećam trenutka kad sam dobila plavu bilježnicu na kvadratiće u kojoj su nastajale moje prve priče. još uvijek je čuvam.

nikada nisam bila od onih koji znaju što žele od pisanja. meni je pisanje bilo samo hobi, ponekad volonterski zadatak i često ispušni ventil. volim istraživati, igrati se neobičnim metaforama te ponekad volim biti sarkastična. volim radost, jesen, proljetne kiše, žarke lakove za nokte, udobne gojzerice. uživam u dugim šetnjama, neobveznim razgovorima na sasvim običnim mjestima, raditi intervjue s poznatim i manje poznatim osobama. većinu vremena sam kreativna pa su mi bilježnice pune DIY ideja za darove, pokućne stvari ili iznenađenja. završila sam nekoliko tečajeva i radionica pisanja kod domaćih književnika. volim poeziju a ni kratke priče mi nisu mrske. održala sam nekoliko radionica pisanja za različite uzraste i poprilično uživala.

hodajući sam kaos s mislima. mogu misliti na deset tisuća stvari istovremeno i obavljati još nekoliko. kad bih vjerovala u horoskop, dodala bih znak kavopija jer me savršeno opisuje. godišnje pročitam oko tridesetak knjiga a najčešće prednost dajem domaćim autorima. u slobodno vrijeme planinarim (obožavam kampirati), fotografiram i ako sam u totalnom životnom kaosu – trčim uz dobru, glasnu glazbu.

 

kad me pritisne ludilo vremena, ponekad ne znam tko sam i smatram da je to u redu. kad bih trebala birati titulu koja će stajati ispred mog imena, odlučila bih se za creative problem solver.

korijandulica je nastala krajem 2019. godine najprije kao blog na kojem sam pisala o izletima, planinarenju, malim mjestima Lijepe naše i donosila priče ljudi koji su po nečemu drugačiji. moto bloga bio je ”o planinama, ljudima, talentima i avanturama na korijandulističan način. većinu tekstova i dalje možeš pronaći ovdje na blogu. ime korijandulica dobila je po staroj dalmatinskoj riječi za šarene papiriće koji se u znak veselja bacaju po mladencima, korijanduli. tako se rodila Korijandulica – ona koja donosi radost i veselje.

na Korijandulici sam započela projekt #ovezemljeblago u kojem sam poticala na očuvanje autentičnosti manjih i nepoznatih mjesta, tradicije i kulturne baštine diljem Hrvatske. tražila sam osobe, bake, djedove, ali i mlade mlade ljude čiji je životni put neobičan, imaju nesvakidašnji talent, zanimljivu dogodovštinu, poznaju zaboravljene običaje ili su doživjeli nešto posebno – a voljni su mi ispričati.

kako je vrijeme prolazilo, Korijandulica je tražila još više od mene i stvarali su se drugačiji, još zanimljivi projekti. svim srcem i naoštrenim olovkama krenula sam u stvaranje nove Korijandulice koja će biti više od samog donošenja priča.