Možeš li se sjetiti posljednje napisane
priče ili pjesme?

Pisanje ne bi trebalo biti mučno ili dosadno. Sve što zamisliš ili te inspirira možeš
pretočiti u zanimljive rečenice. Ne slažem se da trebaš imati samo talent za pisanje. Naravno, on će puno olakšati proces, ali uz to je potrebno redovito pisati i usavršavati tehniku koja tebi odgovara.

Znaš li kako to znam?

Posljednjih godina vježbam pisanje na različite načine: pohađam radionice pisanja, svakodnevno pišem u bilježnicu inspirirajući se događajima i ljudima oko sebe ili pišem dnevnik/blog. ponekad si zadam zadatke ili izazove kako bih izašla iz zone komfora. Također, puno čitam. Ovdje s tobom dijelim materijale koji ti mogu uvijek biti pri ruci kada poželiš pisati. Ne zaboravi uživati!

Vježba ”5 minuta na dan”

Ova vježba pomoći će ti da se zagriješ i opustiš za pisanje. Postavi mjerač vremena i zaroni u brzinsku kreativnost. Koristi predložene asocijacije, brainstormaj i napiši kratki tekst u svega 5 minuta! Ovaj radni list možeš koristiti bezbroj puta.

Radni listovi ”Danas pišem o…”

Ako ne znaš o čemu danas pisati, posluži se ovim popisom. Ovdje ćeš pronaći 14 različitih tema za pisanje. Svakako, radni list možeš pretvoriti u izazov i pisati svaki dan u sljedeća dva tjedna.

Bilježnica ”Dvadeset izazova”

U ovoj knjižici nalazi se 20 rečenica. Na tebi je da odlučiš hoće li ti one biti samo inspiracija za pisanje, prva rečenica u priči ili naslov… Na kraju ćeš imati zanimljiv set raznih bilješki ili čak završenih priča, pjesama ili kratkih tekstova.